Viskosmattor

Viskosmattor är en populär typ av matta som du hittar i många skandinaviska hem just nu. Mattor i viskos har en otrolig lyster och påminner om silkesmattor.

Ciqola erbjuder ett utvalt sortiment av maskintillverkade viskosmattor från Belgien samt handvävda viskosmattor från Indien. Beroende på produktionsteknik får mattan olika karaktär och struktur, men det gemensamma för viskosmattor är att de ger en lyxig känsla till rummet med sin utmärkande lyster. Vi har viskosmattor i små och stora storlekar, upp till 300x400 cm.

Våra handgjorda viskosmattor är dubbelvävda, vilket innebär att de inte har en limmad baksida som annars är vanligt förekommande. Fördelen med detta är att mattan får en längre livslängd och att den går att tvätta genom professionell mattvätt.

Viskosen ger en len känsla med vackert skimmer. Beroende på hur ljuset faller på mattan kan den skifta i mörkare och ljusare toner. Viskosmattan ger alltså två helt olika färger beroende på från vilket håll du tittar på den.

Du hittar alla våra viskosmattor här.

Ciqola Carpets använder cookies för att du ska få den bästa upplevelsen av vår webbplats samt för att marknadsföra sina produkter. Läs mer om Ciqola Carpets användning av cookies och hur du kan hantera dem här.