Ryamattor/Lång lugg

En ryamatta är en matta med längre lugg som med fördel kan placeras i vardagsrummet eller sovrummet för en mysigare och mer ombonad känsla. Ryamattan har en värmande effekt och hjälper även till att dämpa ljud.
Ryamattan kan vara antingen handknuten, maskinvävd eller tuftad. Varpen kan ha inslag av bomull, lin, ylle eller syntetmaterial, beroende på vilket utseende som eftersträvas.

Tidigare var ryamattan oftast knuten i naturmaterial, idag så kan den också vara maskinvävd i konstmaterial. Fördelen med konstmaterial är att mattan inte luddar av sig. Våra maskinvävda luggmattor produceras i Belgien där de främsta och mest kunniga producenterna finns.

Våra ryamattor finns i en mängd olika kombinationer av material och kvaliteter, och med olika lugglängd samt i många färg- och mönsterkombinationer. Ciqola har flera olika storlekar, allt från mindre ryamattor till gästrummet till stora mattor för sov- och vardagsrum, eller varför inte en rund matta?

Du hittar alla våra ryamattor och mattor med lång lugg här.

Ciqola Carpets använder cookies för att du ska få den bästa upplevelsen av vår webbplats samt för att marknadsföra sina produkter. Läs mer om Ciqola Carpets användning av cookies och hur du kan hantera dem här.