FRI FRAKT
SNABB LEVERANS

Traditionella mattor

Traditionella mattor är ett samlingsnamn för de mattor som knyts i Iran, Afghanistan, Turkestan, Kaukasien, Indien och Pakistan. Både tradition och faktiska fynd bekräftar att man i Asien knutit mattor i tusentals år. När vi idag talar om traditionella orientmattor menar vi uteslutande mattor med lugg, alltså knutna. Begreppet omfattar antika, semi-antika och nytillverkade mattor, liksom skiftande mönster, färger och kvaliteter. Flera av mattorna i denna kategori ingår i vad som något förenklat brukar benämnas som Persiska mattor.

Vi har många olika mönster och storlekar, allt från mindre mattor till stora mattor. Använd gärna vår storleksguide för att hitta rätt matta för ditt hem. Alla våra mattor är kontrollerade och certifierade av Gert Nyström, värderingsman för Svenska Handelskammaren.

Hittar du inte en matta som passar just dig, hör gärna av dig då vi har fler mattor på lager än vad som finns på hemsidan.

 

Ciqola Carpets använder cookies för att du ska få den bästa upplevelsen av vår webbplats samt för att marknadsföra sina produkter. Läs mer om Ciqola Carpets användning av cookies och hur du kan hantera dem här.