Persiska mattor

Persiska mattor är ett samlingsnamn för äkta handknutna mattor tillverkade främst i Iran men även angränsande länder. Persiska äkta mattor är vackra konstverk som kan gå i arv flera generationer då materialet som används är av högsta kvalitet. Färger och mönster är ofta tidlösa och gifter sig väl med både modern och klassisk inredning – den persiska äkta mattan blir aldrig omodern.

Tillverkningstekniken är oerhört komplex och kräver stor kunskap. Att färdigställa en äkta persisk matta tar väldigt lång tid, ibland flera år och då av väldigt erfarna knytare.
Det finns flera olika varianter av persiska mattor och mattorna är ofta döpta efter byarna där de knutits. Några exempel är Gabbeh, Hamadan, Kashan och Tabriz.

Alla våra persiska handknutna mattor är kontrollerade av Svenska Handelskammarens värderingsman, Gert Nyström.

Ciqola Carpets har ett brett sortiment av handknutna äkta orientaliska mattor och här hittar du vårt utvalda sortiment av persiska mattor. Hittar du inte det du söker får du gärna kontakta oss, då vi har fler mattor på lager som vi inte visar på hemsidan.

Ciqola Carpets använder cookies för att du ska få den bästa upplevelsen av vår webbplats samt för att marknadsföra sina produkter. Läs mer om Ciqola Carpets användning av cookies och hur du kan hantera dem här.