Orientaliska mattor

Orientaliska mattor är lika mycket konstverk som inredning. Varje matta är unik – det finns inte två likadana exemplar i världen. Det här är en matta som på ett ögonblick kan förändra och förhöja ett rums känsla och ge ditt hem en alldeles egen prägel.

Orientaliska mattor har många olika samlingsnamn som persiska mattor och även äkta mattor. Mattorna döps sedan oftast utifrån vilken by eller provins som mattan kommer ifrån. Vi har grupperat ihop de mest vanliga orientaliska mattorna här under. Söker du efter en speciell orientalisk matta som du inte hittar här, vänligen kontakta oss då vi har ett tusental äkta mattor vi inte visar på sidan.

Våra orientaliska mattor är handknutna av de mest erfarna hantverkare enligt tusenåriga traditioner, och tillverkade i ull av högsta kvalitet. Eftersom äkta mattor är ett komplext område kontrollerar Svenska Handelskammarens värderingsman, Gert Nyström, alla våra orientaliska handknutna mattor och utför därefter äkthetsintyg som följer med mattan.

Du hittar alla våra handknutna äkta mattor här.

Ciqola Carpets använder cookies för att du ska få den bästa upplevelsen av vår webbplats samt för att marknadsföra sina produkter. Läs mer om Ciqola Carpets användning av cookies och hur du kan hantera dem här.