FRI FRAKT
SNABB LEVERANS

CIQOLA - (säg [sikola]) – the home of quality carpets

Om oss

Ciqola Carpets gör det enkelt att inreda ditt hem med mattor. Vi erbjuder ett kurerat sortiment av kvalitetsmattor direkt från ledande producenter världen över. Alla mattor är omsorgsfullt utvalda för att passa ihop med en modern, skandinavisk inredningsstil. Med bred kunskap om tillverkningsteknik, material och design och med världen som arbetsfält söker vi dagligen efter nya mattor. Vi väljer ut ett brett men unikt sortiment från handgjorda mattor i naturmaterial, knutna enligt tusenåriga traditioner till mattor tillverkade med den senaste tekniken i moderna funktionsmaterial. Vi har högt ställda krav på våra leverantörer och besöker alltid varje fabrik själva för att utvärdera deras verksamhet. Vi samarbetar endast med leverantörer som kan leva upp till våra krav på kvalitet, arbetsmiljö och hållbarhet.

Vårt mål är att göra det enkelt och prisvärt för dig att lyckas med din inredning. Vi vill visa dig hur stor skillnad en matta kan göra och önskar dig varmt välkommen till vår värld av mattor!

 

Hållbarhet och socialt ansvar

Ciqola arbetar aktivt med hållbarhet och miljöansvar. Vi samarbetar endast med leverantörer och återförsäljare som kan leva upp till våra högt ställda krav.

Flertalet av våra mattor köper vi direkt ifrån fabriker i Europa och Asien. Vi bevakar och kontrollerar regelbundet att dessa fabriker efterlever vår uppförandekod. Vi har lokal närvaro  i Asien med kvalitetstekniker och inspektörer som oannonserat har rätt att besöka och kontrollera de fabriker som producerar åt Ciqola. Vår uppförandekod omfattar arbetsvillkor, miljö, säkerhet, hälsa, etik, art- och djurskydd med mera. För att få producera till Ciqola så måste fabrikerna bl.a. uppfylla följande krav:

  • Varje anställd skall ha ett tydligt anställningskontrakt.
  • Allt arbete skall ske frivilligt och inget barnarbete får förekomma.
  • De anställdas löner skall uppfylla eller överträffa lagliga minimilöner.
  • Fabriken skall förebygga kritiska miljö, hälso- och säkerhetsrisker.

I de fall det är möjligt strävar vi efter att byta ut material mot mer miljövänliga och hållbara alternativ. Vi erbjuder bland annat Oeko-Tex produkter i vårt sortiment. Vi transporterar våra mattor med containerfartyg, tåg och lastbil till vårt centrallager i Norrköping. Lagrets placering är vald för att effektivt kunna vidaretransportera till våra kunder.

 

Företagsförsäljning / B2B

Söker du mattor till ert företag som t ex butikskedja, hotell eller till ert kontor och är intresserade av att köpa mattor i större antal?

Vi står i direktkontakt med flera av de största mattproducenterna i världen och hjälper er gärna om det finns önskemål om specialstorlekar, särskilda färger och design till grossistpriser. Tag kontakt med oss på tel. 08-408 808 80 eller via e-mail på info@ciqolacarpets.com .

 

Ciqola Carpets använder cookies för att du ska få den bästa upplevelsen av vår webbplats samt för att marknadsföra sina produkter. Läs mer om Ciqola Carpets användning av cookies och hur du kan hantera dem här.