CIQOLA - (säg [sikola]) – the home of quality carpets

Om oss

Vi gör det enkelt för dig att hitta rätt matta. Vårt handplockade urval av kvalitetsmattor direkt från världens ledande producenter ger dig mattor som passar din vardag, oavsett stil eller plånbok. Vi kompromissar aldrig med kvaliteten, men vi vet vilka leverantörer som kan producera hållbart och till rätt pris.

Med all vår kunskap om tillverkning, material och design söker vi jorden runt efter riktigt bra mattor. Vi ställer höga krav och besöker själva alla våra fabriker. Hos oss hittar du allt från handgjorda mattor i naturmaterial knutna enligt tusenåriga traditioner, till mattor i moderna funktionsmaterial tillverkade med den senaste tekniken. Producerat av tillverkare som lever upp till våra krav på kvalitet, arbetsmiljö och hållbarhet.

Vi vill göra det enkelt och prisvärt för dig att hitta din stil. Vi hittar rätt pris och rätt design så att du ska få rätt matta till ditt hem. För vi vet hur stor skillnad en matta gör. Välkommen till Ciqolas värld av mattor!

Hållbarhet och socialt ansvar

Vi arbetar aktivt med alla hållbarhetsfrågor och samarbetar endast med leverantörer och återförsäljare som kan leva upp till våra högt ställda krav.

Vi köper de flesta av våra mattor direkt från fabriker i Europa och Asien. Därför bevakar och kontrollerar vi regelbundet att de lever upp till våra krav på kvalitet, hållbarhet och socialt ansvar. Vi har lokal närvaro i Asien med kvalitetstekniker och inspektörer som oannonserat har rätt att besöka och kontrollera de fabriker som producerar åt Ciqola. Vår uppförandekod omfattar arbetsvillkor, miljö, säkerhet, hälsa, etik, art- och djurskydd med mera. För att få producera åt oss måste fabrikerna bl.a. uppfylla följande krav:

  • Varje anställd skall ha ett tydligt anställningskontrakt.
  • Allt arbete skall ske frivilligt och inget barnarbete får förekomma.
  • De anställdas löner skall uppfylla eller överträffa lagliga minimilöner.
  • Fabriken skall förebygga kritiska miljö-, hälso- och säkerhetsrisker.

Så långt som möjligt strävar vi efter att byta ut material mot mer miljövänliga och hållbara alternativ. Vi erbjuder bland annat Oeko-Tex produkter i vårt sortiment. Våra mattor transporteras med containerfartyg, tåg och lastbil till vårt centrallager i Norrköping för att effektivt kunna vidarebefordras till dig som kund.

Företagsförsäljning / B2B

Söker du mattor till ert företag som t ex butikskedja, hotell eller till ert kontor och är intresserade av att köpa mattor i större antal?

Vi står i direktkontakt med flera av de största mattproducenterna i världen och hjälper er gärna om det finns önskemål om specialstorlekar, särskilda färger och design till grossistpriser. Tag kontakt med oss på tel. 08-408 808 80 eller via e-mail på info@ciqolacarpets.com .

 

Ciqola Carpets använder cookies för att du ska få den bästa upplevelsen av vår webbplats samt för att marknadsföra sina produkter. Läs mer om Ciqola Carpets användning av cookies och hur du kan hantera dem här.