Med influenser från världens alla hörn inreder Alexandra Ogonowski sitt hem med hjärta och lugn. Vi fick en rundtur i hennes underbara lägenhet på Norra Djurgården i Stockholm och passade på att ställa lite frågor om just inredning och inspiration.

 

Styling: Alexandra Ogonowski    Foto: Jesper Florbrant

BERÄTTA OM DITT HEM!
Vårt hem är en plats där hela familjen möts och umgås, jobbar, leker och myser. Som lägenheten är idag så är det två lägenheter som slagits ihop och härligt nog får alla varsitt rum och det finns utrymme för socialt umgänge. Den är belägen mitt i ett grönområde med massvis med ekar och närhet till Brunnsviken så platsen är magisk på alla sätt!

HAR DU EN FAVORITPLATS I HEMMET?
Jag har försökt skapa olika känslor och funktioner i lägenheten främst för att man ska kunna flytta runt och hitta nya platser och vrår att hänga i. För mig är det viktigt att hem kan vara föränderliga och att det finns utrymme för modifikation. Jag talar som en sann inredare men det ligger någon sorts sanning i det och jag tror att både jag, min man och barnen gillar att det hela tiden känns levande

BESKRIV DIN STIL MED 3 ORD
Internationell, varm, eklektisk.

VAR HITTAR DU INSIPRATION?
Främst genom resor! Oavsett projekt så väver jag alltid in influenser från världens alla hörn. I vissa fall är de väldigt tongivande och i andra mer subtila.

 

"De allra bästa besluten har oftast grundats i min inre kompass som visat vägen"

3 BÄSTA TIPS NÄR DET KOMMER TILL ATT INREDA ETT HEM?
1. Låt processen ta sin tid.

Utgå aldrig ifrån en specifik möbel eller stil när du inreder. Det är viktigt att låta processen ta sin tid och genom att titta för mycket i tidningar och kataloger så tappar man lätt sin egna stil och hakar på olika trender vilket i förlängningen gör det svårt att faktiskt koka ihop det som funkar för just dig och ditt hem.

2. Våga blanda

Likt mode så tycker jag de vackraste hemmen består av många lager: mattor, möbler, olika texturer och material som möts ihop med bra och intressant belysning som adderar karaktär ihop med personliga objekt och accessoarer.

3. Låt magen styra besluten.

I mitt yrke är det starkaste redskapet intuition och magkänsla. De allra bästa besluten har oftast grundats i min inre kompass som visat vägen - man misslyckas sällan!

NÄR DET KOMMER TILL MATTOR, VAD ÄR VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ?
Det finns flera punkter man bör ha med i beräkningen.

1.Vad ska mattan ha för funktion - utsätts den för mycket slitage till exempel.

2. Vad ska mattan tillföra - ska den addera karaktär, myskänsla eller bara rama in en inredning/rum?

3.Min rekommendation är att alltid köpa produkter som har en lång livslängd och som åldras vackert. Det behöver inte betyda att man måste investera i jättedyra handknutna mattor men man bör läsa på om produkten man köper för att säkerställa att den uppfyller dina krav.

LÅT OSS TRENDSPANA - VAD KOMMER STARKT?
Jag tror att trender sakta men säkert kommer ha mindre och mindre inflytande. Jag tror och hoppas att fler och fler kommer inreda med magen och att det individualistiska suget tar över. 

NAMN: Alexandra Strehl Ogonowski
BOR: Norra Djurgården, Stockholm.
GÖR: Driver bolaget A/O Interior Design och lanserar även inom kort Inredningsvarumärket Pihl Strehl.

INSTAGRAM: @aointeriordesign @pihlstrehl
HEMSIDA: www.ao-interiordesign.com - www.pihlstrehl.com

Ciqola Carpets använder cookies för att du ska få den bästa upplevelsen av vår webbplats samt för att marknadsföra sina produkter. Läs mer om Ciqola Carpets användning av cookies och hur du kan hantera dem här.